Truskawki z wiórkami białej czekolady pod kruszonką

/
3 Komentarze
Truskawkowy szał trwa!
Jeżeli już nie surowe, nie w kompocie, nie w cieście, nie na obiad, to co jeszcze można zrobić z truskawkami!?

Ja zrobiłam truskawki z wiórkami białej czekolady pod dwukolorową kruszonką, mmmm :-)


Potrzebujemy:
- ok. 200 g umytych truskawek
- 3 kostki białej czekolady
- 1 szklanka mąki
- ok. 80 g masła (roztopionego)
- 1 łyżka kakao
- 3 łyżki brązowego cukru

W jednej misce mieszamy mąkę z cukrem, po czym po równo rozdzielamy na dwie miski, do jednej z nich dodajemy kakao. Do każdej miseczki wlewamy po równo roztopione masło. Wszystko mieszamy widelcem lub wyrabiamy palcami. Wyrobione ciasta zawijamy do folii spożywczej i wkładamy do lodówki na 10 minut.
W tym czasie na dnie naczynia żaroodpornego układamy truskawki i posypujemy startą na tarce czekoladą.


Kruszonkę wyciągamy z lodówki i układamy na truskawkach. Następnie wkładamy naczynie do nagrzanego do 180° piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut.

Smacznego ☺

Milion Smaków Truskawek - druga edycja


Możesz także polubić

3 komentarze:

Obsługiwane przez usługę Blogger.