Mini frittata (muffiny jajeczne)

/
0 Komentarze
Kolejna już propozycja dla niejadków jajek. Mini frittata lub jak kto woli muffiny jajeczne. Zwał jak zwał, ważne, że przepyszne i szybkie w przygotowaniu. Idealne na kolację :-)


Potrzebujemy:

- 5 dużych jajek
- 2 łyżki śmietany 18%
- 3 plasterki dobrej szynki z kurczaka
- 3 łyżki kukurydzy (z puszki)
- 3 łyżki zielonego groszku (z puszki)
- 1 mała cebula
- 1/2 dużej kulki mozzarelli

Jajka wraz ze śmietaną umieszczamy w większej misce i trzepaczką dokładnie mieszamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szynkę i mozzarellę kroimy na małe kawałki. Następnie dodajemy do masy jajecznej przygotowane składniki i dokładnie mieszamy.
Piekarnik nagrzewamy do 170°, blaszkę na muffiny wykładamy papilotkami. Masę jajeczną nakładamy łyżką do papilotek do wysokości 3/4. Pieczemy ok. 20 - 25 minut.


Smacznego ☺



Możesz także polubić

Brak komentarzy:

Obsługiwane przez usługę Blogger.